SkyDrive og Suzuki har som mål å lansere flytaxitjeneste på verdensutstillingen i Osaka i 2025.

Du tror kanskje dette er en tidlig aprilspøk, men da tar du faktisk feil. Til tross for at Suzuki er mest kjent som en av Japans største bilprodusenter, tar de nå steget inn i et helt nytt marked. Sammen med det japanske eVTOL-selskapet SkyDrive, som er ledende produsent av flygende biler i Japan, har Suzuki Motor Corporation nå inngått samarbeid om utvikling av en to-seters elektrisk flygende bil med planer for en fullskala produksjon. SkyDrive og Suzuki jobber for å presentere bilen som en flytaxitjeneste på verdensutstillingen i Osaka allerede i 2025.

SkyDrive og Suzuki jobber også med å samarbeide innen forretnings- og teknologiområder som inkluderer teknologisk forskning og utvikling, planlegging av produksjons- og masseproduksjonssystemer, utvikling mot utenlandske markeder og ikke minst oppnå karbonnøytralitet.

Selv om SkyDrive har gått ut med svært få detaljer rundt bilen, har de lettet litt på sløret om hva man kan forvente. Den flygende bilen hviler på tre hjul – to hjul på hver sin side under kabinen, og et tredje som strekker seg bak kabinen. Maksimal kjørehastighet er estimert til ca. 60 km/t, med en rekkevidde på anslagsvis 20-30 km.

 

Suzukis motto er «Å utvikle produkter av overlegen verdi ved å fokusere på kunden," og tilbyr for tiden produkter i tre mobilitetskategorier - biler, motorsykler og påhengsmotorer. Selskapet har som mål å forbli uunnværlig for mennesker ved å være nært tilpasset behov og gi mobilitet. Samarbeidet med SkyDrive vil gi Suzuki muligheter til å utforske og potensielt legge til flygende biler som en fjerde mobilitetsvirksomhet for selskapet.

 

Om SkyDrive

SkyDrive ble etablert i juli 2018 med målet om å "lede en mobilitetsrevolusjon». Siden den gang har de fremmet utviklingen av flygende biler og lastedroner, samtidig som de samarbeider med andre aktører for å fremme en felles visjonen om en fremtid der folk bruker luftmobilitet som et transportmiddel i hverdagen. SkyDrive er det eneste selskapet i Japan som har gjennomført bemannede testflygninger, og er nå involvert i å designe et system for fremtidig luftmobilitet som medlem av Japans Public-Private Council for avansert luftmobilitet. Selskapets lastedroner, som kan bære nyttelast på opptil 30 kg, brukes allerede på arbeidsplasser i Japan, hovedsakelig i fjellområder. SkyDrive har som mål å lansere en flygende biltjeneste i Osaka Bay-området i 2025. SkyDrive har hovedkontor i Shinjuku, Tokyo. Tomohiro Fukuzawa er administrerende direktør i selskapet.

 

Om Suzuki Motor Corporation

Suzuki Motor Corporation er en av Japans ledende bilprodusenter, og er en av verdens ledende bilmerker. Selskapet produserer omtrent 3,5 millioner biler årlig. Produksjonen foregår på egne fabrikker og gjennom en rekke datterselskaper og joint ventures utenfor Japan. Suzuki ble etablert i 1920 og har hovedkvarter i Hamamatsu, Shizuoka. Toshihiro Suzuki er president i selskapet.

https://skydrive2020.com/archives/8756