Sommerferien er rett rundt hjørnet, og for mange betyr det lange kjøreturer. Enten du skal til fjells, til sjøs eller på roadtrip med familien, er det viktig å sørge for at bilen din er i god stand før du legger ut på tur. Med noen enkle forhåndsregler kan du unnså unødvendig stress! Vi har listet opp noen tips for å sikre at din bil er ferieklar.

Sjekk dekkene:  
Dekkene er bilens eneste kontaktpunkt med veien, så det er viktig å sørge for at de er i god stand. Kontroller mønsterdybden og se etter slitasje. Krav til mønsterdybde på sommerdekk er 1,6 mm, men NAF anbefaler minst 3 mm. Vi anbefaler nye dekk hvert 4.-5. år. Sjekk også luftrykket i dekkene - riktig lufttrykk bidrar til bedre drivstofføkonomi og økt sikkerhet! Har du tung last eller kjører mye motorvei, skal lufttrykket økes. 

Ta en oljesjekk:  
Motoroljen er viktig for bilens ytelse, særlig når man legger ut på lange kjøreturer. Sjekk både oljenivået og fargen på oljen. Hvis oljen er mørk og skitten, bør du vurdere et oljeskift før du drar på ferie. Sjekk også om oljefilteret trenger å bli skiftet. 

Følger du fabrikkanbefalt service? 
Det er nødvendig for å opprettholde garanti og driftssikkerhet på bilen din. 

Sjekk bremser og bremsevæske: 
Bremsevæskens egenskaper reduseres med alder. Sjekk væskenivå og væskekvalitet. I tillegg bør du sjekke og smøre bremsene. 

Sørg for klar sikt: 
Sjekk ruter for skader og at lyktene virker og er uten skader. Rengjør vindusviskerne godt etter vinteren eller bytt dem. 

Batterisjekk:  
Et svekket batteri kan føre til uventede problemer på veien. Sjekk batteriets tilstand og ladespenning. Hvis det er tegn til svakhet eller batteriet er eldre enn anbefalt levetid, bør du vurdere å få det skiftet ut for å unngå å bli strandet på veien. 

Nødvendig utstyr:  
Sørg for å ha nødvendig utstyr i bilen, som et førstehjelps-kit. Man vet aldri når små eller store uhell inntreffer! Det er viktig at også refleksvest og varseltrekant er lett tilgjengelig i bilen.  

Unngå aircondition-problemer på varme dager: 
Det er viktig å sørge for at kjølesystemet er i god stand for å unngå overoppheting under lange kjøreturer. Vi anbefaler AC-service hvert 3. år og AC-rens hvert 2. år. 

Ta gjerne kontakt med ditt nærmeste Suzuki-verksted som hjelper deg å få bilen klar for sommerferien.
Kontakt din Suzuki-forhandler her.