Denne høsten feirer Suzuki 40 år i Norge. I fire tiår har Suzuki levert biler som skapt for norske forhold, og vært en pioner innen firehjulstrekkteknologi for norske bilister.

Suzuki gjorde sin entré i Norge i 1983, og har siden den gang spilt en betydelig rolle i landets bilindustri. I løpet av de siste fire tiårene har Suzuki bygget en sterk tilstedeværelse og merkevare i det norske markedet, med en imponerende portefølje av modeller som gjennom alle år vært skapt for norske forhold.

Allerede før Suzuki introduserte sine første modeller i Norge 1984, hadde importøren RSA inngått kontrakt med 35 bilforhandlere. Blant disse forhandlerne er Dokka Bilco, Hønefoss Bil, Nord Motor i Haugesund, Blakstad Bil på Kyrksæterøra og Suzuki Bilsenter i Drammen (nå RSA BIL Drammen) som fremdeles er Suzuki-forhandlere den dag i dag.

10 år senere bestod Suzuki-forhandlernettverket av hele 48 antall forhandlere, og Suzuki har siden vært kjent for sin lokale tilstedeværelse hos store og små forhandlere i alle landets hjørner. Pr. i dag har Suzuki i underkant av 70 forhandlere rundt om i hele Norge.

Den første virkelig store suksessen for Suzuki i Norge var Norgesfavoritten Baleno. Suzuki Baleno ble introdusert i Norge i 1995, og appellerte raskt til norske kunder med sin romslige plass og moderne design. Baleno ble raskt en favoritt i Norge, og var en foregangsmodell for Suzuki sin videre suksess i Norge.

I løpet av disse 40 årene har Suzuki Norge solgt rundt 80.000 biler til norske kunder, og har opparbeidet seg en stor og lojal kundegruppe.

Lars Havre har jobbet i Suzuki Norge i 33 år, og vært salgssjef de siste 15 årene.

-Vi er utrolig takknemlige for den suksessen Suzuki har oppnådd i Norge gjennom mange år. Takket være et solid forhandlernettverk og en utrolig lojal kundegruppe har Suzuki vært en viktig del av det norske bilmarkedet i mange år. Dette er ikke bare en feiring av våre biler, men en feiring av våre kunder og forhandlere som har vært helt avgjørende for Suzuki sin suksess, sier Havre.

En Pioneer innen firehjulstrekk

Firehjulstrekk har vært en avgjørende egenskap for mange norske bilkjøpere på grunn av landets varierende klima og tøffe vintre. Suzuki har i løpet av sine 40 år i Norge etablert seg som en ekte pioner innen firehjulstrekk, og har levert enestående teknologi og biler for nordiske forhold.

Suzuki sitt fokus på firehjulstrekk er på ingen måte begrenset til terrengkjøring, men har først og fremst bidratt til økt sikkerhet og trygghet på norske veier. Firehjulstrekkteknologien har vært en viktig faktor i å redusere risikoen på våte eller glatte veier, noe som er avgjørende i et land med alle typer vær og kjøreforhold.  Det avanserte firehjulstrekksystem har er godt oppsummert i det kjente slagordet “som skapt for norske forhold”.

Fire tiår med Suzuki Swift

Suzuki Swift er en av de mest ikoniske modellene fra Suzuki, og har vært en pålitelig følgesvenn for norske sjåfører i fire tiår. Som eneste modell har Swift vært en del av Suzuki Norge sitt modellutvalg helt siden 1983, og er fremdeles blant Norges mest populære småbiler. Den har gjennomgått flere generasjoner med oppgraderinger, den siste i 2020. Med sin karakteristiske design, fleksible og praktiske egenskaper og responsive ytelse, er Swift et enkelt valg for mange.

I dag er også Swift 4x4 Hybrid et attraktivt valg for den som ønsker en drivstoffeffektiv bil med lavere utslipp.

I dag består modellutvalget til Suzuki Norge av ACROSS, S-Cross, Vitara, Ignis og Swift – alle med 4x4 og hybrid (plug-in på ACROSS) som standard.

Som en del av feiringen vil Suzuki Norge lansere en rekke jubileumskampanjer. Disse kan du lese mer om her.