Forskjellen plug-in-hybrid og selvladende hybrid

Vi mottar stadig spørsmål om hva som er forskjellen på plug-in-hybrid og selvladende hybrid. Flere og flere dropper fossilbilene til fordel for hybrid og mer elektrisk kraft. Her er en oversikt over de viktigste forskjellene.

Hva er hybrid?

Hybrid er en samlebetegnelse som brukes om kjøretøy som drives av en kombinasjon av en eller flere el-motorer fra en batteripakke, i tillegg til en fossil motor.

Vi deler opp hybridbiler i to kategorier – plug-in-hybrid/ladbar hybrid og selvladende/ikke-ladbar hybrid.

Plug-in-hybrid/ladbar hybrid

En plug-in-hybrid kan både kjøre på fossilt drivstoff, ren elektrisitet eller en kombinasjon av disse. Plug-in-hybrider lades opp via en ekstern strømkilde, som stikkontakt eller ladeboks, og har som regel større batteripakker enn ikke-ladbare hybrider.

Fordelen med plug-in-hybrid hybrid er at man kan kjøre lenger på ren elektrisitet, og dermed oppnå lavere utslipp og sparte drivstoffkostnader. Når batteriet er brukt opp, går bilen automatisk over på bensinmotoren.

Dermed trenger du ikke være redd for at rekkevidden skal skortes ned. El-rekkevidden på Suzukis plug-in-hybrid ACROSS er på klasseledende 75 km.

Selvladende hybrid/mild hybrid

I motsetning til plug-in-hybrider, kan man ikke lade opp selvladende hybrider fra eksterne strømkilder – som det ligger i navnet. Man slipper dermed å tenke på oppladning av batteripakken. Selvladende hybrider lader seg selv gjennom regenerering eller nedbremsing.

I Suzuki’s hybridsystem SHVS følger det også med en funksjon hvor hybridsystemer skrur av motoren når bilen står stille eller i kø. Dette er for å redusere drivstofforbruket når det er mye trafikk.

Man kjører ikke i like stor grad på ren elektrisitet som ved plug-in-hybrider, men hybridmotoren fungerer i større grad som en avlaster for bensinmotoren. Dermed sparer man miljøet for CO2-utslipp, i tillegg til at man kan kjøre lenger på tanken.

Suzuki sitt fullhybrid-systemet gjør at bilen i større grad enn Hybrid kan kjøre på helelektrisk kraft ved igangsetting og ved lavere hastigheter, i tillegg til at hybridmotoren bidrar ved gasspådrag.

 

Selvladende hybrid/Fullhybrid

Så hva er så Fullhybrid?

Fullhybrid er en mer avansert hybridteknologi enn mild hybrid.

Suzuki Fullhybridsystem består av de to hovedkomponentene høyvoltbatteri (Litiumion) og MGU (Motor Generator Unit), samt konvensjonell forbrenningsmotor og automatgirkasse.

Fullhybridmodellene har et større batteri og en kraftigere elektrisk motor sammenlignet med mild hybrid. Dette gir muligheten for kortere avstander med utslippsfri elektrisk kjøring.

Mens Mild Hybrid primært fokuserer på drivstoffeffektivitet og støtte til forbrenningsmotoren, gir Full Hybrid en mer omfattende elektrisk kjøreopplevelse med muligheten for ren elektrisk kjøring under gitte forhold.

Bli kontaktet

Fyll ut kontaktskjemaet under for å bli kontaktet av din nærmeste Suzuki forhandler.

Hva gjelder henvendelsen?

Hvilken modell?

Velg en modell

Velg forhandler

Velg en forhandler

Velg forhandler

Velg en forhandler

Jeg ønsker kontakt grunnet

Velg hvorfor du ønsker kontakt

Din kontaktinformasjon

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon om Suzuki fra våre forhandlere. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.